ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház
Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház szálláshely
Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ...

Marketo Apartman
Marketo Apartman szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók végig kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi Riviérára". Omis, ez a ...

Hotel-Restautrant Park
Hotel-Restautrant Park szálláshely
Csíkszereda, Hargita megye székhelye Erdély délkeleti részén, az Olt völgyében, 655-730 m magasságban, a Keleti Kárpátok előretolt hegyei, a Csíki havasok és a Hargita hegyláncolata közötti ...

Vila Eunicia
Vila Eunicia szálláshely
Kolozsvár már az ókorban is lakott település volt, helyén egykor római erődítmény állt, Napoca néven. A XIII. században, később elmagyarosodott német telepesek érkeztek a környékre, ...

 

Ausztria - utazás és szállás információ

Ausztria

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

AWS D1.1

AUSZTRIA:Ausztria címere

Az ékszerdobozra emlékeztető Ausztria: hosszan elnyúló tavak, a havas hegycsúcsokkal keretezett színpompás mezők; a mesébe illő, dúsan omló muskátlikkal díszített házak; az aranytól csillogó, kerubokkal és stukkókkal gazdagon ékes templomok hagymasisakos tornyokkal, a Habsburg Birodalom dicső éveire emlékeztető grandiózus paloták. 

Az utazást kedvelő közép-európaiaknak változatlanul ez az alpesi ország az első számú célpontja. Egyetlen más turistaország sem tudta ily sikeresen "eladni" hegyeit és tavait, a sok műkincset és látnivalót.
A turisták leginkább az osztrák kedélyességet a szép természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőséget keresik. Ausztria Nyugat küszöbe, legismertebb európai úticéljaink turistaútvonala, amely gyönyörű tájakkal és közös történelmi emlékekkel vár minket. Ausztria már-már mesébe illő vonzerőt gyakorol az idelátogatókra. Ez talán a mindenütt érezhető csodás friss hegyi levegőnek és annak köszönhető, hogy úgy tűnik, minden lakója tesz valamit azért, hogy a turisták jól érezzék magukat. Bármi legyen is az ok, az egészet betetőzi az osztrák konyhaművészet remekeinek, a nagy adag húsok, gombócok, nudlik és szószok, megízlelése.

Nemzeti ünnepek, munkaszüneti napok:
- Újév
- Vízkereszt - január 6.
- Húsvét
- május 1.
- Pünkösd
- október 26.
- Karácsony
- Krisztus mennybemenetele
- Úrnap
- Mária mennybemenetele - augusztus 15.
- Mindenszentek - november 1.

Tájegységek:

Ausztriában, a fõvárost is beleértve, kilenc tartomány várja vendégeit. A földrajzi elhelyezkedés, a történelem és a hagyományok minden tartománynak sajátos arculatot kölcsönöznek.

Bécs:

Bécs - StephansdomEgyszerre modern és hagyományõrzõ. A régi idõk varázsát idézõ császári és királyi nosztalgia mellett lüktetõ kulturális és éjszakai életet találunk itt. Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik.
A Stephansdom a bécsi belváros jelképe
; a Donauturm és az Óriáskerék a legkedveltebb kilátóhely. Érdemes megnézni a körúton - a Ringen - az Operát, a Parlamentet, a Városházát, a várkertet, és a Votivkirchet, a Hálaadó templomot. Korunk építészetét a Hundertwasser-ház képviseli. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély az elbűvölő parkjával és szökőkútjaival, a Gloriette, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépművészeti és a Természettörténeti Múzeum és a Kunst-Haus Wien, változó kiállításokkal várja a látogatókat.

Régi, ismert kávéház a "Hawelka" az 1. kerületben, feltétlenül térjünk be ide.

Érdemes kipróbálni a speciális bécsi "közlekedési eszközt", a fiákert. A Heldenplatz-ról (Hősök Tere), az Augustinerstraße-ban található Albertinum elől és a Stephans Dom elől indulnak. Egy út (kb.25 perc) 30 EUR-ba kerül.
Mivel a város bonyolult, ezért kocsival érkező utasainknak is érdemes busszal, metróval vagy villamossal tovább közlekedni. Gyerekek 6 éves kor alatt ingyen utazhatnak, 15 éves korig félárú jegyet kell venni. A kedvező 24 órás jegy 5 euró, a 72 órás pedig 12 euró. A vonaljegy ára 1,50 euró ha előre vesszük meg, felszálláskor pedig 2 euró. 

WIEN KARTE:
Ezzel a kártyával 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásakor számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Ezen kívül idegenvezetésnél, vásárlásnál és különböző kisvendéglőkben, kávézókban illetve éttermekben is kedvezményekre jogosítanak. Ára: 16.9 EUR. 

Alsó-Ausztria:
Alsó-AusztriaAusztria talán legváltozatosabb tartománya. Alsó-Ausztriában felfedezhetõ Európa teljes környezeti sokszínűsége.
asme b31.8Északon hatalmas, sûrû erdõk, délre haladva virágzó gyümölcsöskertek találhatók, melyeket átszel a hatalmas folyam. Tovább folytatva az utazást dél felé pedig már az Alpok hegyoldalai magasodnak, melyek keleti irányba termékeny dombvidéknek és síkságnak adják át a teret.
Kulináris élmények, csodálatos vidékek, barátságos emberek, hagyományõrzés, élénk mûvészeti és kulturális élet, számtalan kikapcsolódási és sportlehetõség – ezek a fõ alkotóelemei egy egészséges nyári üdülésnek, tartson az több hétig, vagy csupán néhány napig.
Duna és bor, emberek és mítoszok, kultúra és történelem formálták Ausztria legnagyobb szövetségi tartományát. A sok benyomás minden látogatóban nyomokat hagy – mert aki egyszer már járt itt, szívesen visszatér. Az ajánlatok csábítóak: kerékpározás és túrázás változatos természeti környezetben, a mûvészetek és a kultúra élvezete vagy az alsó-ausztriai borõsz, amikor a sárguló levelek alatt a pincékben kiforr a bor. Mindegy, hogy melyik évszakban látogat hozzánk: Alsó-Ausztria mindig kínál valami érdekeset. A Bécset körülvevõ tartomány Önt is várja! 
Ausztria - Ganserndorf szafariparkGänserndorf
mellett talalható egy csodálatos safari-park, ahol nem az állatok, hanem az emberek vannak "bezárva". Az állatok szabadon sétálnak, nekünk az autóval, busszal kell a kijelőlt úton haladni. A szafariparkon saját személygépkocsival, illetve autóbusszal vagy szafari busszal lehet áthaladni. A szafaribusz óránkénti időközben, minden félórakor indul, igénybevétele ingyenes ,és az utazás körülbelül 45 percig tart.

 Városok Bécs környékén: Annaberg síterület, Baden, Ganserndorf, Gerlitzenalpe síterület, Gosau síterület, Göstling síterület, Heiligenblut síterület, Hochficht síterület, Phyrn/Priel síterület, Puchenstuben síterület, St. Corona síterület, Tauplitzalm síterület
Dürnstein, Krems, Mostviertel, Schneeberg, Semmering, Thayatal

Felső-Ausztria:
Felső-Ausztria Dachstein/GosauSzenvedélyek tájai. A tiszta tavak, a szépséges vidék, a pezsgõ dunai táj és a hegyek zord vonulatainak szimbiózisa.
A lenyűgözõ tájak – az Inn alsó folyásánál lévõ európai rezervátumától kezdve, ahol ritka madarak élnek, a „Kalkalpen Nemzeti Parkig”, északon a hatalmas Cseh-erdõn át a sziklás mészkõhegyláncokig – sok minden csodálatraméltó található itt.
Felsõ-Ausztria, mint õsi kultúrvidék a nosztalgia és az újszerűség kellemes elegyét vonultatja fel. A vaskortól kezdve a világhírû „Ars Electronica” avantgarde művészetéig a különbözõ kincsek 283 múzeumban és tájházban tekinthetõk meg. A természethez és a kultúrához kapcsolódó sporttevékenységek nagy érdeklõdésre tartahatnak számot.
Felsõ-Ausztria vonzereje a sokszínûségben rejlik, éspedig minden évszakban! A Mühlviertel, amely a Dunától északra elhelyezkedõ gránit-fennsík. Az erdõs, inkább vidékies Innviertel-Hausruckwald. Az operettben is megénekelt Salzkammergut. A sportos kultúrrégió Phyrn-Esienwurzen. A Duna-vidék három „városi” csillaga: Linz, mely a tartományi fõváros, valamint Wels és Steyr. Ha tájképileg nagyon különböznek is, vendéglátóként mind azt ígéri, hogy ki-ki „a la carte” válogathatja össze élményeit
Felső-Ausztria DachsteinA téli időszakban a táj másik ezer arcát mutatja a látogató felé. A térség síelési és más téli sportolási lehetőségeket kínál az idelátogatóknak.
A legjelentősebb sípályák : Salzkammergut-Dachstein Krippenstein (514-3000m), Kasberg-Grünau (620-1600m), Dachstein-West (750-2000m) mindegyik karbantartott, jó minöségü, nemzetközi színvonalú sípálya és létesítmény.
Dachstein-West/Gosau:
A mesésen szép régió szívében, a Dachstein lábánál helyezkedik el Gosau – Ferenc József császár kedvenc pihenőhelye. A csodaszép tájakkal, felejthetetlen lehetőségekkel és fejlett infrastruktúrával rendelkező városka mind a nyári mind a téli időszakban ideális úticél.-Burgenland
Ausztria - BurgenlandA napfényes pannon tartomány. Ausztria legkeletebbre esõ és egyben legfiatalabb tartománya õsrégi kultúrtáj, ahol már a rómaiak is letelepedtek.
Napjainkban az emberek Burgenlandot azért látogatják, mert lágy, dimbes-dombos lankáival teljes mértékben eltér a szokásos osztrák alpesi tájképtõl.
Az év 300 napján napfény, vendégszeretõ emberek, érintetlen természet, sokoldalú kultúrális és művészeti élet, meglepetésekben gazdag konyha és borászat várja a látogatókat Burgenlandban. Az aktív üdülést kedvelõknek is számos élményt nyújt: szörfözés, vitorlázás, fürdés, vándorlás, lovaglás, kerékpározás. Burgenland másik arca: várak és kastélyok, kirándulások a pannon konyha és pincék világába, mûvészet és zene,klasszikus koncertek, operettelõadások, jazzfesztiválok stb....

Ausztria - Neusiedler See (Fertő-tó)A természet világa Burgenlandban: északon szabad kilátás a pannon alföldre, Közép-és Dél-Burgenlandban lágy dombok, míg csak a szem ellát. Burgenland tájai éppoly szelídek, mint klímája: majdnem mediterrán – több, mint 2000 napsütéses órával évente. Egyedülálló Európa egyetlen sztyeppetava, a Fertõ tó és a határon túlnyúló, nemzetközileg elismert Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park sajátos flóra és fauna élettere. A tartomány gazdagságához tartoznak a nemes minõségi borok, gyógyító termálvizek, ásványvizek és még sok minden más.

-Karintia
Ausztria - KarintiaAusztria legdélibb tartománya
, több mint 200 fürdésre alkalmas tóval, melyek közül némelyik a nyári hónapokban akár 28 °C-ra is fel tud melegedni. A Hohe Tauern Nemzeti Parkban található Grossglockner kiemelkedik a többi 3000 m magas hegy közül és uralja a tájat. A Karintia déli részén található hegyvidék egyik jellegzetessége a különösen gazdag növényvilág. A Millstattersee, a vizisportok kedvelőinek kedvenc, erdővel körbevett tava. Villach és környéke, ahol termálvizes források törnek a felszínre, régi tradicionális ünnepeiről és a Faaker See a smaragdzöld vízéről ismert. A nálunk is jól ismert Wörthi-tó színe a türkiztől a meleg zöldig változik. Itt mindenki megtalálja, amit keres: a vizisportoktól a lüktető életen keresztül a nyugalmas pihenésig.
asme standardsAkár a könnyed, kényelmes síelés barátja, akár a lesiklópályákon való szlalomozást, a hódeszkázást, a tavaszi síelést vagy az egymáshoz csatlakozó pályákat kedveli - Karinti sítelepei minden szempontból tökéletes téli szórakozást nyújtanak.
Karintia 1200 kilométernyi, álomszép téli tájakon át vezetõ kitaposott pályát kínál a sífutóknak. panoráma-, kiránduló és gleccserpályák, kutyásoknak kialakított pályák és korcsolyatechnikára alkalmas szakaszok között lehet válogatni.
Ausztria - KarintiaKarintia tavai nem csak nyáron vonzóak: ezek a fürdésre kiválóan alkalmas tavak telente valóságos jégsportcentrummá alakulnak át. A korcsolyázás, a jégkorong, a jégpartik és a jégtekeversenyek mellett egész sor különleges ajánlat közül is választhatunk. A Weissen-tavon, Európa legnagyobb természetes jégfelületén a hollandok minden évben megrendezik az immár hagyományossá vált maratoni korcsolyaversenyüket. A jégszörfözõknek az Afritzi-tavat és a Brenn-tavat tudjuk ajánlani. A lelkes golfbarátok számára pedig, akik télen sem akarnak lemondani kedvtelésükrõl, a tó golfpályává válik, csak annyi a különbség, hogy a "green"-nek nevezett terület itt fehér.

Városok: Bad Kleinkircheim, Birnbaum/Lesachtal, Döbriach, Faaker See, Feistritz, Gerlitzen, Heiligenblut, Kirchleitn, Klagenfurt, Klopeiner See, Mölltal Gleccser, Saalbach - Hinterglemm síterület, Schönleitn, Seeboden, Seeleitn, Seltschach/Dreiländereck,  St. Lorenzen/Lesachtal, St. Ulrich am Silbersee, Techendorf, Turnersee, Turracher Höhe,
Warmbad/Villach

-Salzburg és környéke
Salzburg - Óváros a várralEz a tartomány különösen változatos tájaival mély benyomást gyakorol a látogatókra, a Hohe Tauern hatalmas hegycsúcsaitól, az Alpok szétszabdalt szirtjein át, egészen Salzkammergut dombos vidékéig. Mint a gyöngyök, úgy vannak a tengerszemek szétszórva, kristálytiszta vizükkel fürdésre csábítanak. A sportot kedvelők itt szinte mindent megtalálnak, mert a vizisportok mellett alkalom nyílik lovaglásra, teniszezésre, túrázásra, kerékpározásra, sőt a Kitzsteinhorn gleccserén még nyáron is síelésre. A sportolás mellett a természeti szépségekben is lehet gyönyörködni: az óriási jégbarlang Wertenben, a grossglockneri Hochalpenstrasse, a krimmli vízesés

Városok: Bad Gastein, Bruck síterület, Zell am See/Thumersbach-Kaprun síterület, Filzmoos, Flachau, Gerlitzenalpe, Heiligenblut, Hochkrimml, Kaprun, Krimml, Maishofen
, Neukirchen am Großvenediger síterület, Radstadt, Saalbach-Hinterglemm síterület, Salzburg, Sportwelt Amadé síterület, St. Martin, St. Ulrich am Pillersee, Werfenweng, Zell am See 

-Stájerország:

Ausztria - GrazAusztria második legnagyobb tartománya
, Ausztria zöld szíve hatalmas hegyekkel, gleccserekkel, szép dombos tájakkal és több termálforrással rendelkezik. Itt található Ausztria gyümölcsöskertje az Apfelstrasse (Almaút) mellett. A Schlösserstrasse (Kastélyút) mellett kastélyok, várak láthatók, ahol rendszeres zenei rendezvényeket tartanak. Aki szabadságát a természetben szeretné eltölteni, annak ajánljuk ezt a környéket. A tartomány vad északi része Ausztria kedvelt téli sportrégiója.

Városok:
Bad Mitterndorf, Dachstein-Tauern, Graz, Sillian, St. Georgen, Tauplitz 


-Tirol:

Ausztria - Tirol - AlpbachTirol egyet jelent, a barangolással, kerékpározással a friss levegőn, vagy akár aktívan sportolni a tenisz- vagy a golfpályán, pihenni a tóparton vagy az erdőben. Modern kabinos felvonók 2.000 m-ig. Hegyek és völgyek váltakoznak itt, ahol a hegyi kunyhókban az ételeket a tradícióknak megfelelően készítik el. Népszokások és discok, hagyomány és újdonságok - ez mind Tirol.

Városok: Brixen im Thale, Fulpmes im Stubaital, Fügen/Hochfügen/Zillertal síterület,
Hochkönig/Maria Alm síterület, Innsbruck, Kals és Sillian síterület, Osttirol, Kelet -Tirol síterület, Mayrhofen/Zillertal síterület, Oberau, Saalbach Hinterglemm - Viehhofen síterület.

-Vorarlberg:

Ausztria - Vorarlberg - BregenzÜdülés harmóniában tavak és hegyek között – ezt kínálja Vorarlberg, Ausztria legkisebb és legnyugatibb tartománya.
A Bodeni-tó és az Arlberg között fekszik Vorarlberg, amelyet sokszínû táj, gazdag kultúra és családbarát vendégszeretet jellemez. A Bodeni-tó melletti kényelmes sétától az alpesi hegymászásig több ezer km gyalogút kínál lehetõséget testmozgásra.

Majdnem 300 km-es a vorarlbergi kerékpárút-hálózat, kényelmes utak vezetnek a Bodeni-tó és a Rajna közötti sík terepen, de találnak alpesi mountainbike-utakat is. Közvetlen az összeköttetés a Bodeni-tó körüli túrakerékpár-úttal és a svájci kerékpárút-hálózattal, ily módon a határokon is átnyúló élmények várnak önökre. Sokféle sportolási lehetõség teszi teljessé a válsztékot a tenisztõl a golfon át a kanyoningig.
Egész évben szervezünk kulturális programokat, a Bregenzi Ünnepi Játékok és a Schubertiade mellett koncertek, színházi események, népi hagyományápoló rendezvények zajlanak. 

Világörökségek:
Az Ausztriában található világörökség részei egy körút során elérhetõk, megtekinthetõk. Ez a körút ismert városokat, fantasztikus szépségû természeti értékeket, hegy- és tóvidéket foglal magában.
Ausztria 8 kulturális értéke replica orologi szerepel az UNESCO Világörökség listáján:
Ausztria - Schönbrunni kastély- Schönbrunni Kastély és Park
- Salzburg város
- Grázi óváros
- Semmeringi vasút
- Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut
- Wachau környéke
- Bécs óvárosa
- Fertõ-tó

További információk Ausztriáról: www.ausztriainfo.hu 

ASME Y14.5


replicas relojes montre replique orologi replica

 


Turista Park - Szentlélek szálláshely
Turista Park - Szentlélek

Üdvözöljük a Bükkben a Turista Parkban! A Bükk a magyar hegyvidékek közül a legidõsebb és legterjedelmesebb. Hazánk egyik legszebb és legváltozatosabb területe. A Garadna-patak völgye két részre...


Club MenDan Apartmanház  szálláshely
Club MenDan Apartmanház

Üdvözöljük Zalakaroson Club Mendan Apartmanházban ! Magyarország legvirágosabb termálvárosa, Zalakaros, évtizedek óta a turisták kedvelt célpontja télen és nyáron egyaránt. Zalakaros Gy&o...


László Ifjúsági Szálló szálláshely
László Ifjúsági Szálló

Üdvözöljük Visegrádon, a ,,László" Ifjúsági Szállón! LÁSZLÓ házunk, ifjúsági szállásunk Visegrád központjában helyezkedik el, így innen bármelyik vi...


Várapartman  szálláshely
Várapartman

Üdvözöljük a Várapartmanban Gyulán ! Az új építésű apartman Gyula központjához közel a Gyulai Vár mellett található, mely igen könnyen megközelíthető. Zárt, saját par...


© Jogvédelem