Apartman VILLA ADRIATICA
Apartman VILLA ADRIATICA szálláshely
CRIKVENICA: A horvát tengerpart egyik legszebb részén helyezkedik el, mely 110 éves túrisztikai tradicióval In Replica Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver lots of ways, this new chronograph and GMT type of the Omega Seamaster 300M can be a minor ...

Atallo apartmanház
Atallo apartmanház  szálláshely
Bibione: Lignanótól mindössze 7 km-re található, így aki a közeli állatkertet, vagy az Aquasplash-t szeretné meglátogatni ezt könnyen megteheti. Négy részből áll: Pineda, Lido del Sole, Bibione Spiaggia is ...

Kereki Vendégház és Hostel
Kereki Vendégház és Hostel szálláshely
Aranyosszék - a székely székek ötödike, bár tájrajzilag nem függ egybe Székelyfölddel - szabálytalan négyszögidomú területet képez, melyet északról és keletről az Aranyos, ...

Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján
Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján
Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján

Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely, apartman,
Cím: Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja ( Krásnohorské Podhrádie )
049 41 Krásnohorské Podhradie
Telefon: +0-421-907-937-418, +0-421-5873-29980, +0-421-915-938-571
Fax: +0-421-5873-29980
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web: www.zeleznygrof.sk
Fizetőeszköz: készpénz, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV fenyő bútorok

Közösen használható:
zárt parkoló WC udvari  tűzhely TV tűzhely terasz társalgó parkoló mikro konyha játszóudvar, játszótér hűtőszekrény füves kert étterem ebédlő buszparkoló baba-barát
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: posta kávéház, eszpresszó benzinkút szauna vízpart cukrászda, fagyizó templom, emlékmű étterem, vendéglő vár, kastély múzeum élelmiszerbolt
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük, Szlovákiában Krasznahorkaváralján,  stílusos parasztházunkban!Szlovákia - Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) - Vasgróf Étterem logó

8 km-re Rozsnyótól keletre Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) falu felett található nemzeti emlék. A meredek kúpalakú dombon eredetileg egy XIV. század elején épült gótikus vár volt, de ezt erőddé építették át, később nagyúri lakhellyé. 1812-ig a várat lakták. Utolsó tulajdonosa, Andrássy Dénes, családi múzeummá alakíttatta át és 1906-ban látogathatóva tette.
A vár felújítása 1946-ban kezdődött. Ma is látogatható, korabeli bútor- és lakásberendezés múzeum van benne.
Mint az egyik utolsó várúr 1904-ben Krasznahorkaváralján építtetett feleségének egy szecessziós stílusú mauzóleumot, az egész világból hozatott több színű márványból. A mauzóleumban Andrásy Dénes és neje Franciska szarkofágja található. A kutyaszobor Stróbl Alajos műve. A mauzóleum előtt egy parkoló van.
Krasznahorkaváralján, az 1910-ből származó volt szecessziós képcsarnokban található a Gömöri képcsarnok. A faluban még egy XV. századból származó gótikus templom is van, klasszicista stílusban átépítve.

Parasztház:
Krasznahorkaváralja - ParasztházA főút túloldalán egy csendes kis utcában található apartmanházunk, stilusában az 1800-as évek parasztházaira emlékeztet, belül szép, új bútorokkal felszerelésekkel. Baráti társaságok, családok részére ideális kiindulásipont Rozsnyó és környékének felfedezésére.
A szállás 2,3 ágyas szobákban és kétszobás apartmánokban van biztosítva.
Minden szobában található WC, zuhany, TV, vízforraló, az apartmánokban hűtőszekrény is.
2 db. kétágyas szoba
3 db. háromágyas szoba
2 db. négy fős apartman
Az udvaron grill-partik rendezhetők a kerti pergolában.Hidegebb időkben a benti hall kandalója mellett élvezhetjük a tűz melegét. A gyerekek játszótéren, a gyümölcsöskertben,esetleg kerékpározással tölthetik szabadidejüket.

Gépkocsijuk biztonságos elhelyezésére, a zárható udvarban van lehetőség.

Áraink:
Felnőteknek apartmanban - 450,-Sk/fő/éj
Felnőteknek szobában - 350,-Sk/fő/éj
Gyerek 0-3 évig ingyenes
Gyerek 3-12 évig 150,-Sk/éj
Idegenforgalmi adó 20,-Sk/fő/éj

Étkezés:
Reggeli 60,-Sk/fő
Félpanzió 200,-Sk/fő 
Reggeli felszolgálható a szálláshelyen.
Fél, és teljes panzió a közeli (kb.100m) éttermünkben.


Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Vasgróf étterem


A VASGRÓF étterem a környék egyik elismert étterme.A helyi jellegzetes ételek széles skálájával,gyönyörű környezetben várja kedves vendégeit.
A nyári hónapokban terasz és játszótér is üzemel.
Az étterem saját parkolóval rendelkezik.
Egész éves szállást biztosítunk,gyönyörű kilátással a várra, csendes gyümölcsöskerttel körülvéve. 
Programok, látnivalók a környéken: 

Betlér (Betliar, 11 km):
A valószínűleg XVI. századból származó régebbi kastély alapjait kihasználva a XVIII. század elején Andrássy István sarokbástyákkal megerősített kastélyt építtetett. Betlér (Betliar) - Andrássy Kastély
Utódai 1792-1795 között klasszicista stílusban építették át.
A kastély körül 70 hektár területű egzotikus fákkal és bokrokkal beültetett parkot létesítettek, több klasszicista és romantikus építménnyel. A park erdőbe megy át, majd tovább egy állatkertbe. A kastély az 1880-as újabb átépítés miatt elvesztette klasszicista jellegét - vadászkastély és nagyúri lakhely lett belőle.
A kastélyban ma történelmi lakáskultúra kiállítás van, XV-XVII. századbeli bútorokkal, klasszicista és empire berendezésekkel. További látnivalók: képgyűjtemény - tájképek, portrék, vadászmotívumok; könyvtár több mint 20000 kötettel, fegyvergyűjtemény és vadásztrófeák, egzotikus tárgyak az egész világból, főleg Ázsiából és Afrikából.

Dobsina (Dobšiná, 32 km):
Dobsina (Dobsiná) - Neoreneszánsz városházaRégi bányaváros melyben a megalapítása óta (1326 után) különböző ásványokat és fémeket bányásztak – ezüst, vas, réz, kobalt, nikkel és higany.
Az ércek bányászata a XIX. században ért véget. 1680–ban Dobsinán alakult meg az ország egyik első vasolvasztója. A kohászat a XIX. század végén lett leállítva.
A várostól északra található a Dobsinai vízmű, vízi erőművel és vízszivattyúval, amely a vizet a Palcmanhutai víztározóba irányítja. A történelmi városközpontban klasszicista stílusú házakat találunk.
Dobsina jellegzetessége az eredetileg későgótikus stílusban épített templom a XV. századból. A központban lévő neoreneszánsz városháza 1870-ben épült a város szélén pedig egy malom és fűrésztelep maradványai találhatók. 


Gömöri-mészfennsík:
A szlovák-magyar határ közelében fekvő Gömöri-mészfennsíkot a Dél-Szlovákiai-, Rozsnyói- és Kassai-medence valamint a Szepes-Gömöri-érchegység határolja. Gömöri-mészfennsík
Egyben Szlovákia legkiterjedtebb karsztvidéke, 36100 ha területéből 34900 ha természetvédelmi körzet.
Hét fennsík alkotja: Áji- (Koniarska planina), Pelsőci- (Plešivská planina), Szilicei- (Silická planina), Szádelői- (Zádielska planina), Jászói-fennsík (Jasovská planina), Felső-hegy (Horný vrch) és Alsó-hegy (Dolný vrch). Nyugati oldalán a Jolsvai-karsz (Jelšavský kras) csatlakozik rá.
A mészfennsíkot mészkő és dolomit alkotja, a fennsík déli oldalán 400-500 m vastagságú rétegben. A Sajó (Slaná), Csetnek (Štítnik) folyók valamint a Szár- (Zádielsky potok) és Áji-patak (Hájsky potok) mély szurdokokat vágott bele. A fennsíkon bőven található töbör, bugyogó, barlang és szurdok.
Ritka, meleget kedvelő növényzet otthona, csak itt előforduló növényekkel is. Jelzett turistaösvényeken megközelíthetőek a fennsík legszebb jellegzetességei és völgyei. A Domica-, Jászói- és Gombaszegi-barlang valamint a Szilicei-jégbarlang a nagyközönség számára is látogatható.
A legelőnyösebb kiindulópontként megemlíthető: Jászó (Jasov), Szádudvarnok (Zádielske Dvorníky), Szilice (Silica), Kecső (Kečovo), Pelsőc (Plešivec), Csetnek (Štítnik) és Torna (Turnianske Podhradie). 

Gombaszegi-barlang (Slovenský kras - Gombasecká jaskyňa)Gombaszegi-barlang (Slovenský kras - Gombasecká jaskyňa, 20 km):
A Gombaszegi barlang a Szlovák karsztban terül el, Gombaszeg község mellett, a Rožňava (Rozsnyói) járásban. Üveges, göndör cseppkő formájú különleges díszeiről nevezetes. Finom díszítettsége miatt érdemelte ki a mesebeli elnevezést. Hatalmasságával, színes cseppkő díszítményeivel káprázatos látványt nyújt a Mramorová (Márvány) terem, a trópikus hangyaboly formájú kúpos sztalagmitjaival.
Szezonban, ápr. 1–jún. 30. hétfő kivételével, belépés: 9.30, 11.00, 12.30, 14.00
júl. 1–aug. 31. 9.00-16.00
szezonon kívül – szept. 1- okt. 31. hétfő kivételével belépés: 9.30, 11.00, 12.30, 14.00 

Az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) vonulata mintegy 80 km hosszúságban húzódik nyugaról keletre a Vág (Váh) és a Garam (Hron) festői szépségű völgyei között. Főgerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Legmagasabb csúcsai - Gyömbér (Ďumbier) (2043 m), Chopok (2024 m), Déres (Dereše) (2004 m), Chabenyec (Chabenec) (1955 m) a Király-hegy (Krážova hoža) (1948 m) - kiváló kilátópontok Szlovákia hegyeire és völgyeire.
A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) után az Alacsony-Tátra Szlovákia második leglátogatottabb hegysége. Az utóbbi években több új szálloda, autóskemping, ülőfelvonó és turistaközpont épült, létesült. Ennek ellenére a hegység keleti részén, különösen az Ördöglakodalma-hágó (Čertovica) és a Király-hegy között valódi őserdő található, sok vaddal, közöttük medvével is.

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
A krasznahorkai Andrássy család vára alatt, a Kassát Pozsonnyal összekötő autóút mellett talál meg bennünket.
 
Felvidék, Szlovákia

SZLOVÁKIA: A korábban Csehszlovákia részét képező ország 1989 után nyerte el önállóságát. Nemcsak Pozsony, hanem a Magas-Tátra vonulatai, valamint a hagyományokat és természeti értékeket oly hűen megőrző falvak is vonzzák a turistákat. A Meciar rendszer ...

 

Krasznahorkaváralja

Idegen neve: Krásnohorské Podhrádie
Ország: Felvidék, Szlovákia

Krasznahorkaváralja: 8 km-re Rozsnyótól keletre Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) falu felett található nemzeti emlék. A ...

 
Pelagos Apartman szálláshely
Szinte mindenki hallott már valamilyen vonatkozásban Paraliáról. Ha egy mondattal szeretnénk jellemezni a helyet, hívhatnánk Görögország Siófokának is. Piéria tartományban megtalálható a ...

Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház szálláshely
Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ...

Apartman Crnac A szálláshely
Malinksa a malomról kapta a nevét. Történelme egészen a XV. századig nyúlik vissza. Eredetileg egy kis halászfalu volt. A XVIII. században Krk sziget legnagyobb kikötője volt Malinska, majd a XX. századtól kezdve az ...

Veronika ház szálláshely
Fiumétól délkeletre, meredek sziklák alatt fekszik. Területe rendkívül gazdag vizekben, művelhető földekben és jól védhető fennsíkokban. Területe már a bronzkorban és a vaskorban is lakott volt. A ...

© Jogvédelem