D&D Petrol Company - Motel Paradis
D&D Petrol Company - Motel Paradis szálláshely
Székelyudvarhely az Erdélyi-medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllő folyása mentén fekszik. A város évszázadok óta folyamatosan lakott, magyar anyanyelvű 50.000 létszámú ...

Kleoni Club Apartman
Kleoni Club Apartman szálláshely
A Peloponnészosz félsziget Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. A félsziget tagolt partvidékének remek strandjai és természeti szépségekben bővelkedő tájai kellemes nyaralást ...

Hotel**** Alpin am Kreischberg
Hotel**** Alpin am Kreischberg szálláshely
Hotel**** Alpin am Kreischberg: A 2007-ben épült pályaszállás a Kreischberg sípálya lábánál fekszik, Steiermark nyugati csücskében, a hangulatos Murau mellett. Modern stílusa, kényelmes szobái ...

Horvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra Apartmanház
Horvátország - Vir - Villa Dobra Apartmanház
Horvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra ApartmanházHorvátország - Vir - Villa Dobra Apartmanház

Információ, szállásfoglalás
Típus: villa, apartman,
Cím: Horvátország - Vir
Telefon: +36-70-236-5582
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, horvát kuna, EUR, átutalás,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV tűzhely terasz légkondi konyha hűtőszekrény étkezősarok erkély

Közösen használható:
udvari tűzhely parkoló füves kert
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: élelmiszerbolt étterem, vendéglő templom, emlékmű cukrászda, fagyizó vízpart gyorsétterem, pizzéria kávéház, eszpresszó strand posta
 
Bemutatkozás
Üdvözöljük Horvátországban az Adria egyik legszebb szigetén Vir-en, a Villa Dobra Apartmanházban!Villa Dobra Apartmanház, logo

Ahogy a horvátok mondják: " ha megérinted a tengert, a világot érinted meg ".

Aki már felfedezte Horvátországot, biztosan visszavágyik, hogy még jobban megismerkedjen a dalmát tengerpart igazán mediterrán térségével. Dalmácia, melynek Vir-sziget is része, a horvát tengerpart legkiterjedtebb idegenforgalmi régiója.

Horvátország - Vir szigetVir
a Dalmácia északnyugati részén elhelyezkedő, Zadar partjainál elterülő szigetvilág része. A szigetet Pagtól délnyugatra fekszik, egy keskeny csatorna választja el a szárazföldtől.
A szigetre hídon keresztül juthatunk el, melynek használata ingyenes, így nem kell kompozni.
A 31 km hosszú partszakaszt gyönyörű öblök tagolják. A sziget különös sajátossága, - mely kicsit a görög szigeteket idézi- hogy az aprókavicsos és sziklás partszakaszok mellett homokfalakkal és homokos öblökkel, strandokkal is találkozhatunk. Az egyik ilyen például - rögtön a szigetre érkezéskor is látható - a szigetet a szárazfölddel összekötő híd tőszomszédságában található Skolic-szigetecske hosszú homokos strandja.

Vir sziget - Villa Dobra Apartmanház, kilátás a teraszrólAz Apartmanház:
Az apartmanház a sziget nyugodtabb, szelektől védett délkeleti részén fekszik, a tengertől, illetve a kiépített strandtól mindössze 150 méterre. Nagyobb bevásárlásra is alkalmas bolt közvetlenül az utca másik oldalán, kb. 30 méterre található, a központba pedig 10 perces sétával juthatunk el, ahol a sétálóutcán kávézók, éttermek, fagylaltozó, kirakodóvásár várja a vendégeket. A strandtól 200 méterre található kiépített, zárt kikötőben akár saját hajónkat is tárolhatjuk. A parton egymást érik az aprókavicsos, illetve homokos strandok, így elkerülhetjük a nagyobb tömeget, ezért családoknak, pihenni vágyóknak is kitűnő. Az aktív pihenésre vágyók pedig különböző vízi sportolási lehetőségek közül választhatnak.

Az felső apartmanok mindegyikéből gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és tágas terasszal is rendelkeznek. Igény szerint a parkolás garázsban is lehetséges. Az apartmanok 2 hálószobásak, egy részük tengerre néző. Az apartmanok SAT tv-vel (angol,német, olasz, magyar, stb. nyelvű műsorok) felszereltek és mindegyikük klimatizált! A konyha felszereltsége: mikrosütő, páraelszívó, hűtő (fagyasztóval), étkészlet, stb.... Igény szerint pótágyazhatóak.

Vir sziget - Villa Dobra Apartmanház, III.apartmanI. Apartman
Földszinti, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. A terasz tengerre néző. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt. Igény szerint pótágyazható.

II. Apartman
Földszinti, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. A teraszról, a nappaliból és mindkét szobából kilátás a tengerre. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt. Igény szerint pótágyazható.

III. Apartman
Földszinti, külön bejáratú, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt. Igény szerint pótágyazható.

IV. Apartman Vir sziget - Villa Dobra Apartmanház, IVapartman
Emeleti, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. Az egyik szoba, valamint a terasz és a nappali tengerre néző. A másik szoba az emeleten van, így ezt az apartmant különösen ajánljuk nagyobb gyermekes családoknak. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt. Igény szerint pótágyazható.

V. Apartman
Emeleti, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. A teraszról, a nappaliból és mindkét szobából kilátás a tengerre. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt. Igény szerint pótágyazható.

VI. Apartman
Emeleti, nagy teraszos, 2 hálószobás apartman. Terasza tengerre néző. Nagy, teljesen felszerelt konyha-és nappali, hűtő, páraelszívó, vill.tűzhely, SAT-TV, Klímával felszerelt.. Igény szerint pótágyazható.

2007-es áraink:
  09.20-04.30   előszezon
05.01-06.10
szezon
06.11-06.30 
főszezon
07.01-08.31 
 utószezon
09.01-09.20
   I. Apartman    66.-EUR  77.-EUR  83.-EUR  94.-EUR  83.-EUR
  II. Apartman    72.-EUR  83.-EUR  88.-EUR  99.-EUR  88.-EUR
 III. Apartman    66.-EUR  77.-EUR  83.-EUR  94.-EUR  83.-EUR
IV. Apartman  66.-EUR  77.-EUR  83.-EUR  94.-EUR  83.-EUR
 V. Apartman  72.-EUR  83.-EUR  88.-EUR  99.-EUR  88.-EUR
VI. Apartman  66.-EUR  77.-EUR  83.-EUR  94.-EUR  83.-EUR
Ifa          

Az árak EUR / Ap. /éj -ben vannak megadva.

Még, a Vir szigetről:Vir sziget - Strand
A ragyogó napsütésnek köszönhetően a kristálytiszta tenger kellemes hőmérsékletű. Az éves átlaghőmérséklet 15 C, amiből a júliusi 25 C, a januári 6,5 C. Éves átlagban körülbelül 300 napon keresztül élvezhetjük a napsütést. A hőséget kellemes szellő enyhíti. Valószínűleg az adriai klíma jótékony hatásának is köszönhető, hogy a helybeliek nem ritkán akár 100 éves kort is megélnek!

A szigeten a kellemes nyaralásról árnyékos teraszú vendéglők és kávézók, discok, klubok, folklór, piacok, hajókölcsönzők gondoskodnak. Ezen kívül orvosi rendelő, gyógyszertár, posta, zöldség-, gyümölcs-, halpiac, valamint különféle üzletek is biztosítják a nyugalmas üdülést.

A szigeten nincs benzinkút, így az autópályán való tankolást, illetve a Nin-i kijáró utáni tankolást ajánljuk. (kb.10 km)
A sziget területén a bankkártya használata erősen korlátozott. Nagyobb bevásárlás esetén érdemes felkeresni a zadari nagyobb bevásárló központokat, melyek a Splitbe vezető parti út mentén találhatók. Itt kártyát is elfogadnak.
Pénzváltás minden postán megoldható, mely a szigeten is van.

Látnivalók a környéken:Horvátország - Zaton üdülőfalu

Zaton üdülőfalu

Zaton üdülőfalu a régió legnagyobb szórakoztató központja, az apartmanháztól mindössze 12 km-re fekszik. Bemutatunk néhány képet erről a fantasztikus komplexumról. Ezek is bizonyítják, az itt nyaralóknak nem szabad kihagyniuk ezt az élményt!

Zadar
A dalmáciai kikötőváros Vir szigetétől negyedórás autózásra, 18 km-re található. Ezeréves belvárosának szűk sikátoraival, kávézóival, a tengerparti sétánnyal és az óriási adag fagylaltokkal igazi, hangulatos mediterrán település. E mellett a fiatalok számára is kínálkozik szórakozás, a városi klubokban, discokban, sőt, fürdésre is van lehetőség a kijelölt strandokon és tengervízzel feltöltött medencékben.
Zadar a legrégebbi szláv város az adriai partokon. Történelme a római időkbe nyúlik vissza, a középkorban egy ideig az Árpád-kori magyar királyok és a velenceiek is hadakoztak érte, a közelmúltban pedig a délszláv háború alatt ostromolta a szerbek irányítása alatt álló flotta a várost. A harcok nyomait még ma is sok golyónyom és szétlőtt épület őrzi. Zadar mozgalmas történelmi múltját mutatja az is, hogy a VIII. századtól napjainkig a város 34 alkalommal cserélt gazdát.
Paklenica Nemzeti Park
Paklenica (Nemzeti Park)
A szigettől 60 km-re található legnagyobb horvát hegyvonulat, a Velebit tenger felé eső, déli lankáinak része. Bár innen már csak 10 kilométer a hegység vége, ez a Velebit legvadregényesebb része. Területe 36 km². A 400 m-t is elérő szorosok a természeti erők hihetetlen erejének eredménye. Sűrű erdők, ritka növényfajták, csak itt élő rovarok, hüllők, nagyszámú madárfaj (saskeselyű) él a park területén. Az Anicka kuk, a szoros 400 m magas sziklája a horvátországi hegymászók legkedveltebb úticélja.A Velebit-hegységben húzódó Paklenica-szurdokvölgy és az azt övező vidék nemcsak Horvátország, hanem az egész mediterrán vidék egyik legértékesebb természetvédelmi területe.
Kornati szigetvilág (Nemzeti Park)
Kornati szigetvilág (Nemzeti Park)

A Kornati Nemzeti Park Zadar városától délnyugatra található. Körülberül 1 órás hajóúttal érhető el. Zadarból folyamatosan indulnak kirándulások a szigetekre, kellemes, egésznapos program. Kornati a Földközi-tenger legtagoltabb szigetcsoportja. Területe kb. 220 négyzetkilométer és közel 140 sziget alkotja. A legnagyobbak a Kornat, Zut, Piskera, Kurba Vela (ez utóbbi jelentése Nagy szajha). 100 méter magasságot is elérő sziklacsúcsok, tagolt partvonal, gazdag élővilág jellemzi. A vitorlázás kedvelőit 2 kikötő is várja. (Žut és Piskera.) A kopár szigetek szinte mindegyike lakatlan, csupán néhány halásztelepülés lelhető fel, melyek ma már főként a vendéglátásra rendezkedtek be.
Plitvicei Tavak (a Világörökség része)
Plitvicei Tavak (A Világörökség része)
Plitvice neve egész Európában ismerősen cseng. Horvátország egy erdős hegyekkel körülölelt völgyében, kisebb szintkülönbségekkel tizenhat élénk kékeszöld színű tó található. A kivételes szépségű, számos vízeséssel, gazdag növény- és állatvilággal, friss levegővel, kényelmes szálláshelyekkel rendelkező parkot évente közel egymillió természetkedvelő keresi fel. A tórendszer az év különböző szakában más-más arcát mutatja. Tavasszal és nyáron virágok színesítik a zöld árnyalataiban pompázó tájat, a patakok vize a hóolvadáskor megduzzad, ősszel az ezerszínű természet tárul elénk, míg a téli havazás fehér hótakaróval, a hideg cifra jégcsapokkal díszíti a tórendszert, amely a majdnem 300 négyzetkilométeres Nemzeti Park legkáprázatosabb természeti látványossága és 1979 óta az UNESCO védelme alatt áll, a Világörökség része.

SibenikSibenik
Dalmácia egyik legnagyobb városa, Vir szigettől körülbelül 100 km-re délkeletre fekszik. Horvátország harmadik legnagyobb kikötővárosa Zadarhoz és a többi dalmát városhoz hasonlóan színes történelmi nevezetességekkel rendelkezik, az óvárosban fehér kövekből felhúzott házak érintetlenül őrzik a középkor hangulatát. Történelmi nevezetességei közül kiemelkedik a XVI. században épült Szent Jakab katedrális. Érdekessége, hogy tisztán kőből, kötőanyagok nélkül épült. A belvárosban, hasonlóan Zadarhoz, sikátoros utcák kanyarognak, éttermek, kávézók, fagylaltozók csalogatják a turistákat. Érdemes megmászni a várat is, melynek tetejéről pazar kilátás nyílik a tájra.

Krka vízesés
Sibenik városához közel, az A1 autópályáról Skradin kijáratnál letérve érhető el, Virtől körülbelül 1 órás utazással. Félóránként indulnak hajójáratok a nemzeti park bejáratához. A hegyekből alázúduló folyóból kialakult vízesések egy tóba gyűlnek össze, melyben akár fürödni is lehet. A sétányokon több helyen is árusok kínálnak édességet, gyümölcsöket, és néhány étterem is várja a látogatót. A patakocskák kristálytiszta vize mindenütt tele van halakkal és a területen számos egyedi növény- és állatfaj él, így természetesen sem horgászni, sem vadászni a területen nem szabad. Ha van kedvünk, ellátogathatunk Murter településre is. A szigeten fekvő várost olyan keskeny tengeri sáv választja el a szárazföldtől, hogy egy, a hajók előtt óránként felnyíló kishídon lehet elérni. Horvátország - NinA vitorlások által is igen kedvelt halászfalu a római kor óta lakott, és leginkább arról híres, hogy innen közelíthető meg legkönnyebben a Kornati szigetvilág. A nemzeti parkhoz közel terül el Skradin városa. Érdemes felkeresnünk festői környezetéért. Az apró dombok tövében szétterülő Jezersko tó számtalan kicsi, labirintus-szerű öblöt képez.


Nin
Nin a térség egyik legrégebben lakott települése. Az ókorban fontos kikötő és erődítmény volt. Lakossága mindössze 1500 fő. Óvárosa tulajdonképpen nem is a szárazföldön fekszik, hanem a terület sekély lagúnavilágának egyik szigetén, ahová kis hidak vezetnek. Az öbölben hangulatos kikötőt találunk, az ezeréves óvárosban és az öböl partján érdemes egy sétát tennünk.
 
Hogyan tovább?
Megközelítés
Az apartmanház a letenyei határátkelőtől körülbelül 350 km-re van, autópályán három óra utazással elérhető. ZADAR1 kijáratnál térjünk le az autópályáról, innen pedig Vir, Nin felé, táblákkal jelzett útvonalon.
 
Horvátország

HORVÁTORSZÁG: Horvátország partvonalai és szigetei a Földközi-tenger legszebb részei közé tartoznak. Ezzel sok látogató tisztában van, és élvezi a kristálytiszta tengert, a csodálatos öblöket és a barátságos kiszolgálást. Az itt élő ...

 

Vir

Idegen neve: Vir
Ország: Horvátország

Vir a Dalmácia északnyugati részén elhelyezkedő, Zadar partjainál elterülő szigetvilág része. A szigetet Pagtól délnyugatra ...

 
Villa Dobra Apartmanház szálláshely
Ahogy a horvátok mondják: " ha megérinted a tengert, a világot érinted meg ". Aki már felfedezte Horvátországot, biztosan visszavágyik, hogy még jobban megismerkedjen a dalmát tengerpart igazán mediterrán ...

Lazaric Apartman szálláshely
Isztriai-félsziget: A horvát tengerpart legészakabban fekvő része, 430 km hosszú partszakasszal. Mediterrán tája, csodálatos éghajlata és a tenger kellemes hőmérséklete vonzza ide a turistákat ...

Jelena Apartman szálláshely
Omis a Horvátországba érkező utazók egyik legkedveltebb,legkeresettebb úticélja. Az egykori kalóz fellegvár ma már inkább turizmusával, gyönyörű fekvésével, folyójával (Cetina) mely ...

Kassay Fogadó szálláshely
Csíkszépvíz a Hargita keleti lábától 10 km-re található település több évszázados gyökerekkel és hagyományokkal. A legenda szerint, amikor Szent László e földön ...

© Jogvédelem