Kishavas Panzió
Kishavas Panzió szálláshely
A ma 1780 főt számláló település urbánus hangulata ragadja meg az átutazót. A ma létszámában fogyó településnek 1931-ben még 3243 lakosa volt, zömében római katolikusok, de ...

Sörkert Hotel és Étterem
Sörkert Hotel és Étterem szálláshely
Kevés olyan vidék van a világon, amely az évszázadok során annyi viszontagságon, rendszerváltozáson esett át, mint a Beregvidék. Itt hozták létre első településeiket a ...

Apartmanok Krétán Chanian
Apartmanok Krétán Chanian szálláshely
Kréta: Kréta a Földközi tenger 5. legnagyobb szigete és egyben Görögország legnagyobbja. 8300 négyzetkilométer a területe és fél millió lakosa van. Ez a sziget választja el az Égei tengert a ...

Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)
Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)
Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)Felvidék, Szlovákia - Gyügy - Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince)

Információ, szállásfoglalás
Típus: gyógyfürdő,
Cím: Felvidék, Szlovákia - Gyügy ( Dudince )
Telefon: +36-70-236-5582, 00-421-908-062527
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web: www.kupeledudince.sk/hu
Fizetőeszköz: készpénz, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:

Közösen használható:
zuhanyzó/fürdőkád wellness szolgáltatások WC TV telefon szolárium szauna strand portaszolgálat parkoló mozgássérült-barát medence masszázs kozmetika kerékpárkölcsönzés játszóudvar, játszótér internet kapcsolat infraszauna hűtőszekrény füves kert fitness szolgáltatások étterem büfé buszparkoló bolt
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: posta kávéház, eszpresszó cukrászda, fagyizó templom, emlékmű étterem, vendéglő élelmiszerbolt
 
Bemutatkozás
Üdvözöljük a szlovákiái Dudince-n, a Gyügyi Gyógyfürdőben!Szlovákia - Gyügyi Gyógyfürdő logo

Dudincei - gyügyi "LEG"-ek:


A LEGkisebb szlovák városkák egyikében található LEGfiatalabb fürdő egy fedél alatt örvendezteti meg látogatóit a LEGteljesebb szolgáltatásokkal, az egyedi összetételű víz gyógyhatásával, a LEGmelegebb éghajlattal, az év LEGkevesebb szeles és LEGtöbb napsütéses napjával, mivel Szlovákiában az összes fürdőhely közül ez a LEGdélibb fekvésű, ráadásul a LEGcsendesebb és LEGnyugodtabb fürdői környezettel is elbűvöli vendégeit.

Gyügyi (Dudince) GyógyfürdőA Gyügyi Gyógyfürdő ( Dudince) Közép-Szlovákia déli részén található 140 méter tengerszint feletti magasságban. Éghajlata az alföldi síkságok klímájának felel meg. Szlovákiában éves viszonylatban itt a legtöbb a napsütéses napok száma, ezért is kedvelt és keresett helye ez a pihenésnek és a feltöltődésnek. A gyógyfürdőt tudományos, hydrogeológiai és orvosi kutatások alapján építették ki.
A vulkáni eredetü források becslések szerint kb. százezer esztendősek.Az ókorban a római légió katonái is fürödtek a források vizében. Ebből az időből kb. 32 medence maradt fenn, melyek mint védett kultúrtörténeti emlékek a " Római Fürdő" elnevezést kapták.
A termálfürdő vize egy közös mélyen elhelyezett medencébe gyülik össze és az ezt ellátó üregekben fellelhető forrásokból származik. A fürdő vize a mélyben állandóan körforgást végez , felmelegszik, így hőmérséklete állandó.

Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő termál medenceA gyügyi gyógyvíz:

A gyügyi gyógyvíz kénhidrogénes, alkalikus, kénes, szénsavas, hidrogénkarbonátos, klóros, meszes összetételű. Továbbá olyan fontos ásványi nyomelemeket is tartalmaz, mint a magnézium, a fluór, a bróm, a bór, a kálium és a lítium.
A hypotóniás gyógyvíz hőmérséklete 28.5 ◦C, teljes ásványi anyag tartalma pedig 5 667 mg/l. Európában a gyügyi az egyetlen gyógyfürdő, ahol 6-10 mg /l kénhidrogénes és 1400-1800 mg/l széndioxid tartalmú a gyógyvíz. Páratlan a vízben található ásványi anyagok biológiai hatása is, mert ezek a bőrön keresztül gyorsan bejutnak az emberi szervezetbe.Európában hasonló összetételű gyógyvize csak a franciaországi Vichy-ben , valamint a Japánban található gyógyforrásoknak vannak A kénes tartalmú gyógyvíz elsősorban az ízületek sérült porcaira van jó hatással, a széndioxid viszont a szív- és érrendszert, az egész vérkeringést is védi és támogatja a kezelés alatt, ezért a betegek a gyógyvizet nagyon jól tolerálják. Ez az oka annak , hogy más gyógyfürdőkkel ellentétben a mozgásszervi megbetegedések gyógyításánál ez a gyógyvíz alacsonyabb hőmérsékleten használható. A gyógyvíz ásványianyag tartalma és a benne feloldott gázok ezen a források vizét a legértékesebb gyógyvizek közé emelik.

A gyügyi gyógyvízet ivókúrákra is használják.

Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő - doktorokAz ivókúra javallatai orvosi vizsgálatok és sokéves tapasztalok alapján a következők:
a hátgerinc, az ízületek, az ízületi lágyrészek, valamint az izmok krónikus degeneratív és gyulladásos megbetegedései
a mozgásszervek sérülés és mütét utáni állapotai
a hárgerinc veleszületett és szerzett megbetegedései
neurológiai megbetegedések ( a központi és perifériás idegrendszer gyulladás utáni és sérülést követő állapotai)
-szív- és érendszeri megbetegedések ( szívinfarktus, ischémiás szívbetegség, az erek megbetegedései, a szív és a szívbillentyűk reumatikus megbetegedései, magasvérnyomás, a perifériás erek műtét utáni állapotai)
ún. civilizációs megbetegedések ( pl. munkából eredő túlterhelés)
Sikeresen gyógyítják itt a Bechterev kórt és a reumatikus arthritist is.

Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő gyógykezelésekA gyógyfürdő:

A gyógyfürdő szakorvosai szakorvosi rendelőkkel és jól felszerelt laboratóriumi háttérrel
rendelkeznek. Az orvosok a szakrendeléseken a gyógyszeres kezelésre, valamint a diétás étrendre vonatkozóan is javaslatokat tesznek

Más szolgáltatásaink:

kozmetika, fodrászat, borbély, pedikűr, emléktárgyakat és drogériát árusító kisüzletek, biliárd, szauna.

Szállás lehetőségek:


A Rubin és a Smaragd Hotelekről részletesen a "Hotelek" menüben olvashatnak!

Kezelések:

Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő kezelésekA Dudincei - Gyügyi Fürdő Rt gyógymódjának alapja az ásványvíz, mely a többi megfelelő kezeléssel kiegészítve enyhíti a mozgásszervi betegségekben és szív-érrendszeri elégtelenségben szenvedő emberek panaszait. A különböző kezeléseket a felvételi vizsgálat során orvos ajánlja, a beteg egészségi állapotának és ott-tartózkodása típusának megfelelően. Az alapkezeléshez tartozik az ásványvizes kád- és medence-fürdő, torna a forgóvizes medencében, taposó-fürdő, masszírozás, ultrahang-, szolux-, inhalációs- és mágneses kezelés, paraffin-pakolás, infralámpa-kezelés, Oxymat, elektromos kezelés és egyéb.
Igényesebb klienseinknek magasabb színvonalú kezeléseket is ajánlunk, mint a gyöngyfürdőt adalékanyaggal, a száraz szénsavas fürdőt, az ún. SHIATSU japán masszázst, a talpmasszázst, a Transion Europe zsírredukciót, a lymphodrenázst, az egész test masszírozását, az akupunktúrát vagy a narancsbőr-ellenes masszázst.

Gyügyi (Dudince) GyógyfürdőNagyon fontos számunkra, fürdőnkben a vendégeink elégedettek legyenek, és hogy a felkínált szolgáltatások minőségileg kifogástalanok legyenek, ezért ajánlatainkat folyamatosan bővítjük. Újdonságaink közé tartozik a Relax centrum Eufória, amely a gyógykezelés kiegészítését szolgálja, valamint aktív pihenésre is lehetőséget kínálunk. Ennek alkotóelemei:
-modern fitness centrum
-száraz szauna
-gőz szauna
-forgóvíz
-szolárium
-francia masszázs.

Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő kezelésekTeljeskörű csontritkulást kezelő program

Szlovákiában ez az első olyan gyógyfürdő, amely a csontritkulás kezelésében teljeskörű szolgáltatást ajánl:
-diagnosztikus denzitometriai berendezéssel
-a mérési eredmények alapján felállított gyógymóddal
-rehabilitációs gyógymóddal
-természetes készítmények vásárlására nyújtott lehetőséggel
-az egészségi állapot 9 ill. 12 hónaponkénti felülvizsgálatával.Gyógykezelési lehetőségek:


Gyügyi (Dudince) Gyógyfürdő kezelések-kádfürdőzés vagy közös fürdő medencében
-gyógytorna egyénileg és csoportosan is
-hydroterápia ( pezsgőfürdő, skót masszázs stb.)
-elektroterápia ( hydrogalván, phyaction, diadynamikus kezelések)
-masszázsok: ( klaszikus, részleges, teljestest-, reflex- és vízalatti masszázsok)
továbbá: nyirokmasszázs, a talpmasszázs, akupunktúra, oxymat
kinezioterápia, balneoterápia, elektroterápia, mágnesterápia, oxygénterápia, úszás
A gyógykezelést szakorvosok, fyzioterapeuták és más egészségügyi szakdolgozók csoportja biztosítja.Reméljük az ajánlatunk elnyerte az ön tetszését is, legyen a vendégünk a Gyügyi Gyógyfürdőben!
 
Hogyan tovább?
Megközelítés
Gyügy autóval és autóbusszal közvetlenül elérhető, legközelebbi vasútállomás Zólyomban (Zvolen) vagy Léván található. Repülővel Pozsonyból, Bécsből és Budapestről közelíthető meg, a repülőtérről a gyógyfürdőbe autóbusszal szállítjuk a látogatókat térítés ellenében.
 
Felvidék, Szlovákia

SZLOVÁKIA: A korábban Csehszlovákia részét képező ország 1989 után nyerte el önállóságát. Nemcsak Pozsony, hanem a Magas-Tátra vonulatai, valamint a hagyományokat és természeti értékeket oly hűen megőrző falvak is vonzzák a turistákat. A Meciar rendszer ...

 

Gyügy

Idegen neve: Dudince
Ország: Felvidék, Szlovákia

Gyűgy/Dudince: Gyűgy várost Közép-Szlovákia délnyugati részén, a Korponai fennsík lábánál, 140 méter ...

 
Apartmanok Évia szigetén - Silva Ház szálláshely
Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ...

Runic Apartmanház szálláshely
Isztriai-félsziget: A horvát tengerpart legészakabban fekvő része, 430 km hosszú partszakasszal. Mediterrán tája, csodálatos éghajlata és a tenger kellemes hőmérséklete vonzza ide a turistákat ...

Brusic Mi Apartman szálláshely
A Krki-hídon áthaladva Omišalj az első kisváros, melyben gazdag kulturális kincsek rejtőznek. Njivice, Omisalj és Malinska közt féluton helyezkedik el a tengerparton. Njivice igen vonzó turisztikai célpont. Az aprókavicsos ...

Mirso apartmanház szálláshely
Ulcinj Montenegró legdélebbi települése. 12 kilométer innen már csak a Shqiperia folyó, mely egyben a montenegrói-albán határt testesíti meg. Ulcinj egy tökéletes nyaralási célállomás ...

© Jogvédelem