Filip Apartman
Filip Apartman szálláshely
A közép-dalmáciai Omis a Split és Makarska közötti partszakaszon található, egyes részei pedig benyúlnak a Cetina hegyi folyócska vadregényes kanyonjába.A folyó kristálytiszta vize itt éri el ...

Marietta Apartman Hotel
Marietta Apartman Hotel szálláshely
Rodosz - Helios napisten szigete. A Török partok közelében fekvő Dodekanezosz szigetcsoport tagja, melyet nem csupán az egy évben 300 napon át tartó verőfényes időjárás tesz vonzóvá. Szépséges ...

Krisztina és László bunbgaló
Krisztina és László bunbgaló szálláshely
Gran Canaria a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigete és a második legnépszerűbb turistacélpontja. Míg Tenerifét „az örök tavasz szigetének” becézik, Gran Canariát ...

Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház
Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház
Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula házGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház

Információ, szállásfoglalás
Típus: apartman,
Cím: Görögország - Évia sziget - Rovies ( Rovies )
Telefon: +36-70-236-5582
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC konyha hűtőszekrény étkezősarok erkély

Közösen használható:
zárt parkoló terasz parkoló füves kert
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók:
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Görögországban Évia szigeten Roviesban, a Stavrula házban!Görögország - Észak-Éviai tengerpart

Euboea, új görögül Évia
(a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ÉNy-ról DK-i irányban húzódik el Görögország keleti partja mellett, a melytől 10-12 km. közepes szélességű csatorna választja el melyet É-i részében Atalanti, D-i részében pedig Evriposzi-csatornának hívnak s legkeskenyebb részében, ahol a régi híd vezet át rajta, 65 méter széles. ÉNy-on a sziget a Litada, DK-en pedig a Mantelo fokban végződik; e két pont egymástól 195 km. távolságra fekszik; ez a sziget legnagyobb hossza; a szélessége 5 és 52 km. közt váltakozik. Éviát É-on az Oreii és a Trikerii, D.-en Androsz szigetétől az Oropoi-csatorna választja el. Területe 3775 km2 Évia igen hegyes és igen termékeny.  Bujább és gazdagabb növényzetet Görögország egyik részében sem találhatni mint Évia szigetén. Gabonaneműeken kívül különböző gyümölcsöket, olajfát és szőlőt terem, legelőin pedig juhok vannak nagy számmal, a melyeknek gyapjúját exportálják. Az utak hiánya és a lakosság indolenciája a sziget jelentékenyebb fölvirágzásának állta útját sokáig, a helyzet ma már változott. Évia egykoron nemcsak márvány-, de réz- és vasbányáiról is híres volt. Magnezitet a sziget É-i részében Aszpri-Vrakhi közelében ma is jelentékeny mennyiségben bányásznak; ellenben a Kimi mellett lévő Karvuno nevű széntelepeket nem aknázzák ki. Évia lakóit a IV. században Kr. e. már a jón törzshöz számították. Miként Görögország többi részei, ezen sziget is korán oszlott fel apróbb köztársaságokra.

Évia sziget - RoviesRovies egy tengerparti település, 95 kilométerre északnyugatra Halkidától. Limni Önkormányzathoz tartozik, Limnitől 9 kilométerre északra és Aidipsostól 15 kilométerre délre helyezkedik el. Az egész területet gazdag növényzet borítja, minden ház hatalmas virágos kerttel rendelkezik. Ez Észak-Evia egyik legérdekesebb és legszebb része, gazdag vegetációval és gyönyörű tájakkal. Ideális hely a kikapcsolódásra és a kristálytiszta tenger melletti pihenésre.
Hatalmas olajfaligetének terméséből a helybeliek olívaolajat és töltött olívabogyót készítenek, melyet világszerte exportálnak.
A faluban tradicionális tavernák és éttermek találhatók, melyek friss halat és helyi különlegességeket kínálnak. Kaphatók továbbá helyi specialitások, méz, mézpempő, olíva, házi metélt, stb.
További érdekességet tartogat az idelátogatók számára a Roviesben található Velencei torony. A faluból számos ösvény indul ki, melyek gyönyörű vidékeken keresztül vezetnek a természet egy-egy megejtően szép ökológiai nevezetességéhez.
Rovies ideális hely a zavartalan tengerparti üdüléshez. Az Eviát meglátogatók itt megtalálhatják a csendet és nyugalmat, melyet e varázslatos környék és meleg vendégszeretet kínál.

Stavrula ház:
Az apartmannház a Rovies-i parti szakasz vége fele, tulajdonképpen a parton helyezkedik el.
A balkonok majdnem a tenger fölé nyúlnak, a földszinti szobák az udvarra nyílnak, mely közvetlen a tengerpartig terjeszkedik.

A házban összesen 9 apartman van:
2 apt. háromágyas, konyhával, fürdővel,
1 apt. háromágyas de nagy, tehát pótágy behelyezésére van lehetőség,
3 apt, nappalis+hálószobás, konyhával, ezekben 4 ember aludhat két külön szobában,
3 apt. kétágyas, ezekben csak konyhasarok van.

A Stavrula apartmanház az egyetlen a környéken a maga nemében.
Nincs más ilyen jellegűen kiépített apartmanház, melynek udvara nemcsak hogy a tengerpartra nyíljon, de az ennyire szépen legyen tartva, nagy pálmafák alatt puha fű fogadja a vendégeket. Ezért, valamint jó minűségű szobáiért árai magasabbak a többi háznál. Ha reggeli szeretnének, ennek ára személyenként 7.00 EUR.
Megjegyzés: a konyhában vannak edények és evőeszközök, valamint egy reggeli készítéséhez való kellékek, nincsenek viszont nagyobb főzéshez szükséges edények (fazekak, lábosok). Azokban az apartmanokban ahol kis sütő van, a sütőben van tepsi.

 2009-es áraink:
A ház különleges adotságai miatt egyedi, igen kedvező áraink vannak és ez nagyban függ a vendégek számától, kérjen e-mailben árajánlatot az info@mediterranszallasok.hu email címen.

FIGYELEM!
Árainkat EUR/ap./éj.-ben adjuk meg, konkrét érdeklődés (rendelés) esetén az EUR-s árakat napi eladási árfolyamon + 2.00,-Ft/EUR áron váltjuk forintra.
Az üzemeltető fenntartja a jogot az árváltoztatásra a Forint-EUR ingadozás miatt!

Közeli látnivalók:
Limni - néprajzi múzeum
Görögország - Drimonas vízesésDrimonas-i vízesés
Chronia faluból kocsival a főúton Edipszó felé haladva, valamint Rovies falut elhagyva az írányjelző tábla jobbra "Osios David" kolostort és a Drimonas-i vízeséseket jelzi.
A Drimonas falu közelében lévő vízesést igaziból tavasszal és ősszel érdemes megcsodálni. Ekkor a táj csodálatos, a víz pedig vadul zuhan le a sziklákon.
Nyáron a gazdag vízesés majdnem teljesen kiszárad, csöndes kis csermelyként folydogál. A táj viszont ilyenkor is csodaszép, annak ellenére, hogy hiányzik a tavasz buja friss zöldje. A vízesés körülötti területet a Limni-i erdészeti hivatal nagyon szépen kialakította, és az emberi beavatkozás ebben az esetben semmit nem rontott a táj szépségén, hanem csak hozzásegítette és segíti az embereket, hogy pihenést, felüdülést találjanak ezen a csodálatos vidéken sétálva. A képek valamennyire érzékeltetik az erdő, a víz, a fák által teremtett békés hangulatot.
Boldog Dávid kolostorGörögország - Rovies és Istiaia közt - Boldog Dávid kolostor
A Boldog Dávid kolostort Szent Dávid építtette 1535-ben. Roviestől az Istiaia felé, hegyen át vezető útra kell letérni, rögtön Rovies északi kijárata után. Az irányt táblák jelzik, nagy és széles az útkereszteződés, nem lehet eltéveszteni. Kb. 7-10 perc autózás után egy hirtelen kanyarban jobbra jelez a tábla, ekkor az Istiaia irányt elhagyva, az utas jobbra tér. Ez az aszfaltút, mely csodálatos vidéken vezet át, a Boldog Dávid kolostort, a Drimonász-i vízesést, a Kerásziá-i "kővé vált erdő"-t érintve átvezet a sziget Égei tenger felőli oldalára, Kotsikia és Papades falukhoz közeli pontra.
A Boldog Dávid kolostor egy nagyon jól karbantartott, szép középkori épület. Falain kívül kis templomocska van, kedvelt házasodó- és keresztelőhelye az észak Éviai lakosoknak. A kolostor nagy forgalmat bonyolít le, a turistákat buszokkal hozzák Görögország különböző vidékeiről. Bejárata előtt ennek megfelelően kis bazár alakult ki, itt Éviai virágokról összegyüjtött friss mézet, helyi- hegyi vadfüveket, teákat és különféle szentelt, szerencsét hozó tárgyakat lehet vásárolni. Az élelmes árusok pici műanyag üvegeket árulnak azok számára akik a kolostor szentelt vizét haza is szeretnék vinni. 
Kamatriades
Kamatriades egy pici falucska, Istiaia kerületben. Közelebb van Észak Évia nagy kereskedelmi központjához, Istiaiához (ejtsd: Isztiéa) mint Limnihez, és ide is tartozik közigazgatásilag. A falu nevezetessége, ha lehet így nevezni, a lovaglóközpont. Ezt 1996-ban alakították ki, fantasztikus vidéken, az erdőben, fák között, mindazonáltal csak 15 percnyi távolságra a Kanatadikának nevezett egyik legszebb tengerparttól.

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Görögország

Görögország: méltán az egyik legkedveltebb utazási cél Európában. Közkedveltségét kedvezõ árainak, gyönyörû homokos tengerpartjainak, gazdag kultúrájának, konyhamûvészetének és vendégszeretetének köszönheti. A ...

 

Évia sziget - Rovies

Idegen neve: Rovies
Ország: Görögország

...

 
Matuc Apartman szálláshely
MALINSKA: A krk-i híd átkelve 15 km után érkezünk meg Malinskára. A századforduló (1900) óta népszerű paradicsomi üdülőhely, száz éves turisztikai múltra tekint vissza . Az Adria partján ...

Villa Dobra  Apartmanház szálláshely
Ahogy a horvátok mondják: " ha megérinted a tengert, a világot érinted meg ". Aki már felfedezte Horvátországot, biztosan visszavágyik, hogy még jobban megismerkedjen a dalmát tengerpart igazán mediterrán ...

Hotel Jezero*** szálláshely
Plitvicei tavak - ha kristálytiszta türkízkék tavakat, gyönyörû vízeséseket, tiszta mezõket és dús erdõket szeretne látni...Plitvicei tavak - ha kristálytiszta türkízkék tavakat, ...

Dion Hotel*** szálláshely
Az Észak-Görögországba utazó magyar turisták jól ismert, közkedvelt célpontja Parália, az Olymposzi Riviéra egyik gyöngyszeme. A település Görögország második legnagyobb ...

© Jogvédelem